Den HelderHollands KroonJeugdSchagen

Gratis Meedoen-tassen met sport- en spelmateriaal voor gezinnen

Regio Noordkop – Team Sportservice deelt Meedoen-tassen uit aan gezinnen welke niet op vakantie kunnen. Van de in totaal duizend tassen met allerlei sport- en spelmateriaal zijn er nog een aantal over welke gratis worden weggeven.

Toen Covid-19 om zich heen greep, deelde Team Sportservice gratis sport- en speltassen uit aan gezinnen met kinderen van vier tot twaalf jaar in de Noordkop. Niet alle tassen werden uitgedeeld en daarom is nu het idee ontstaan om de laatste tassen weg te geven voor de zomervakantie.

Ook voor opa’s en oma’s
“Het is wel de bedoeling dat de tasjes naar gezinnen gaan die zo’n tasje heel goed kunnen gebruiken. Of bijvoorbeeld opa’s en oma’s die financieel niet veel te besteden hebben, maar waar wel de kleinkinderen over de vloer komen. Zij mogen ook een beroep doen op zo’n Meedoen-tas”, licht regiomanager Marloes Smit toe. “Natuurlijk kunnen gezinnen die de eerdere actie gemist hebben ook nog aanspraak doen op de Meedoen-tas.”

In de tas zitten verschillende sport- en spelmateriaal. Van stoepkrijt tot Messi-pylonen en van een gezonde receptenflyer tot een Jenga-spel. Daar kunnen de kinderen zich volop mee uitleven in de zes weken vrij die net zijn ingegaan. “Deze leuke spullen stimuleren kinderen om vaker buiten te gaan spelen. Wat natuurlijk goed is voor opgroeiende jeugd”, aldus Marloes Smit.

Laatste Meedoen-tassen
De in april uitgedeelde Meedoen-tassen werden met enthousiasme ontvangen. Team Sportservice ontving vele lieve reacties, maar niet alle tassen raakten op. Wellicht omdat niet iedereen die ervoor in aanmerking komt van de actie had gehoord. Daarom deze tweede actie.

Aanmelden voor een tas kan via de sites. Voor Schagen is dat https://bit.ly/3cjBljJ. Bewoners van Hollands Kroon kunnen zich aanmelden via https://bit.ly/2V0IsYu. De Meedoen-tas kan opgehaald worden op afspraak aan de Zuiderweg 2 in Schagen of aan de Drs. F. Bijlweg in Den Helder. Een afspraak maken kan via 0224-214774 of 0223-684726, schagen@teamsportservice.nl of denhelder@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button