Den HelderUitgaan

Reddingmuseum breidt collectie uit met geschonken waterscooter

Den Helder – Het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder vertelt het verhaal van een reddingwezen in Nederland. De collectie van het museum is in de afgelopen jaren uitgebreid met verschillende objecten van de Reddingsbrigade om zo het verhaal goed te vertellen.

De Reddingsbrigade heeft het Reddingsmuseum een waterscooter geschonken. Type Seadoo GTX, deze heeft van 2010 tot 2019 dienst gedaan bij Reddingsbrigade Vlissingen. Een waterscooter wordt meestal bemand door twee leden, een operator en een crewmember. Met een waterscooter kunnen strandwachten snel en veilig een redding uitvoeren. Het originele reddingsvlot waar drenkelingen mee uit het water werden gehaald zit vast aan de waterscooter.

Geïnteresseerden kunnen de waterscooter vinden op de benedenverdieping van het museum. Bezoekers kunnen hem bekijken, maar er ook op zitten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button