Den HelderZakelijk

AH Boonstra wordt weer gewoon Albert Heijn

Geen lokale producten meer te koop

Adverentie

Den Helder – Hij kwam binnen toen het nog een EDAH was en onder zijn leiding werd de supermarkt aan de Meeuwenstraat omgevormd tot AH Boonstra. Na bijna dertig jaar heeft Meint Boonstra echter besloten de supermarkt in Den Helder vaarwel te zeggen. Per 15 augustus wordt de winkel weer een gewone AH.

AH blijft dus AH en dat lijkt op het eerste gezicht dus weinig verandering met zich mee te brengen. Niets is echter minder waar, want het stoppen als franchiser en het terugverkopen van de winkel aan de landelijke keten heeft wel degelijk gevolgen. Zo wordt in de supermarkt afscheid genomen van de lokale producten die werden verkocht, waaronder brood van Dunselman, bier van de Helderse Jongens en vlees van Slagerij Duijzer.

Ook voor de medewerkers zijn het onzekere tijden. Een van de medewerkers laat weten dat ze vorige week zijn geïnformeerd en dat er deze week nog ‘Teams-sessies’ zijn met AH, waarin uiteen wordt gezet of en wat er gaat veranderen. Vooral het management vreest voor de toekomst. Toen Boonstra enkele jaren geleden afscheid nam van de AH aan het Julianaplein had dat inderdaad gevolgen voor het management. “Het brengt toch een stukje onzekerheid met zich mee. AH schuift bijvoorbeeld nog wel eens met mensen, dat je dus opeens te horen krijgt dat je in een ander filiaal aan het werk moet”, laat de medewerker weten. “Dat kan dus ook een filiaal buiten de stad zijn.”

Voor de supermarkt lagen nog plannen voor een verbouwing klaar, later dit jaar. Of die plannen doorgaan is nog onduidelijk.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. kan er alleen beter op worden met nieuw management, inruilen dat ingedutte kliekje, het is de laatste jaren een zooitje daar met door weinig tot geen aansturing daar ongemotiveerd overkomend personeel, ik kom er niet meer

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: