Den HelderPolitiek

Gemeente Den Helder wil personeel werven op hogescholen

Den Helder – De gemeente heeft moeite met het vinden van geschikt personeel en wil daarom actief gaan werven op hogescholen en universiteiten. Het idee om dit op deze manier op te pakken kwam van GroenLinks en vond unanieme steun binnen de raad.

Onder andere het CDA sprak zich positief uit over het initiatief. Zo herinnerde Harmen Krul van het CDA zich dat toen hij ging studeren in Amsterdam en bij een banenmarkt kwam, buurgemeente Hollands Kroon als enige lokale overheid aanwezig was met een kraam. Volgens Krul viel dit erg op en werkt het ook echt om op deze manier talent voor de eigen organisatie te vinden.

Wethouder Pieter Kos was positief over het plan, maar volgens hem is het van belang dat de gemeente dan gericht gaat zoeken naar opleidingsinstituten en opleidingen waar potentiële werknemers rondlopen. Anders zouden we volgens de wethouder “met een kanon op een mug schieten”. Hoewel dat gezegde misschien niet helemaal opgaat was de boodschap wel duidelijk. Indiener van de motie, Marije Boessenkool van GroenLinks, verzekerde de wethouder ervan dat het vaststellen van een zoekgebied ook zeker de bedoeling is.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button