Den HelderUitgaan

IJsbaan in december weer terug in de Beatrixstraat

Den Helder – De inmiddels traditionele ijsbaan keert in december terug in de Beatrixstraat. In elk geval nog dit jaar. Of er ook daarna een vervolg komt hangt af van de evaluatie van de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad HOB) en de stichting die de ijsbaan exploiteert. Dat meldt de organisatie achter de ijsbaan op Facebook.

Tijdens de ledenvergadering van de (HOB) stemden de aanwezige leden maandagavond unaniem voor terugkeer van de ijsbaan voor in elk geval nog één keer. Onder de voorstemmers ook ondernemers die eerder dit jaar klaagden over de ijsbaan en vroegen om verplaatsing. De attractie zou de zichtbaarheid en bereikbaarheid van hun winkels beperken. Ook noemden zij tijdens de ledenvergadering dat jongeren sneeuw- of ijsballen tegen de winkels gooiden.

De ijsbaan is ooit in de Beatrixstraat neergezet als publiekstrekker, toen de straat nog niet zo floreerde. Nu de Beatrixstraat is vernieuwd en consumenten deze goed weten te vinden, mag de ijsbaan wel ergens anders heen, stelden vijf winkeliers in oktober 2020 in een brief. Inmiddels heeft de HOB een enquête gehouden onder alle belanghebbende ondernemers. De uitslag is minder stellig. Voor- en tegenstanders houden elkaar zo ongeveer in evenwicht. Op sommige vragen antwoordde een meerderheid positief.

Het HOB-bestuur maakte de aanwezige leden duidelijk dat het weghalen van de ijsbaan feitelijk kapitaalvernietiging is. Hij is destijds precies passend gemaakt voor de Beatrixstraat. Onder de straat zijn voorzieningen aangebracht. Alles ongedaan maken kost zeker 50.000 euro en dat kan alleen worden bekostigd uit verkoop van de ijsbaan. Een andere geschikte plek in de binnenstad is er immers niet. Willemsoord als alternatief is volgens de HOB de achterdeur uit: in plaats van een attractie te zijn voor de Helderse Binnenstad zou de ijsbaan publiek weglokken naar de Oude Rijkswerf.

Voor komend jaar wordt nog gebroed op mogelijkheden om meer met de ijsbaan te doen. Bijvoorbeeld door in de Beatrixstraat een gezellige kerstmarkt met blokhutten omheen te realiseren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Passend gemaakt voor de Beatrix straat? Die hele ijsbaan staat niets anders dan in de weg – blokkeert niet alleen de volledige ingang naar de stad (en de summiere aantal parkeerplaatsen die er al zijn) maar ook nog eens de uitgangen waardoor je compleet om moet rijden. De weg vanaf de brug langs het slootje is immers verplichte rij richting naar links.

    Behve in de weg staan, laten ze elk jaar steevast ook weer een enorme bende achter met afval of andere onbestendige troep, maar ondertussen wel posters ophangen omtrent zwerfafval.

    De ijsbaan is vrijwel alleen in gebruik door schoolgaande kinderen, willemsoord is dus een uitstekende locatie.

Back to top button
%d bloggers liken dit: