Hollands KroonPolitiek

Inloopavond herstructurering Wieringerwerf druk bezocht

Wieringerwerf – Er was veel belangstelling voor de inloopavond in de Cultuurschuur in Wieringerwerf, waar inwoners de plannen voor woningbouw in het dorp konden bekijken. Bij de verschillende stands kregen bezoekers alvast een indruk van de ontwikkelingen die er zullen komen, zoals de plannen voor Campus De Terp, de Kompaskerk en het Knarrenhof.

In totaal behelst de herstructurering de bouw van zo’n 200 woningen en de ontwikkeling van een campus. Bij Campus De Terp komt een kindcentrum, een sporthal en een zwembad.

Een andere opvallende stand was die van het Knarrenhof. Op de plek van basisschool Het Baken en de plek van de voormalige dansschool moeten twee hofjes komen waarin ouderen in levensbestendige woningen kunnen samenwonen. Het gaat niet om een woongroep, maar een gemeenschap “waar je van elkaars kennis, kunde en gezelschap profiteert”, aldus Stichting Knarrenhof. De stichting werkt vraaggericht en verneemt het graag wanneer er meer initiatieven zijn. De hoop is dat het Knarrenhof begin 2023 kan worden opgeleverd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button