Den HelderLOS Den HelderRegio Noordkop

Koen Warmerdam (53) overleden

LOS-collega Koen Warmerdam is dinsdagavond na een kort ziekbed op slechts 53-jarige leeftijd overleden. Hoewel het einde zich aankondigde, is de schrik toch groot en het verdriet bij zijn collega’s enorm.

Koen was sinds het begin betrokken bij de lokale omroep. Hij was, zoals hij zelf ook graag aangaf, “een radioman in hart en nieren”. Hij maakte door de jaren heen muziekprogramma’s, was lang de stem van het sportprogramma en speelde met verve “de advocaat van de duivel” als politici of ondernemers langskwamen in De Week op Zaterdag of De Nieuwsraad.

Buiten de omroep is hij werkzaam geweest in de horeca en had hij jarenlang, samen met zijn vader, een orthopedische schoenmakerij in de binnenstad van Den Helder. De laatste jaren was hij werkzaam bij Oosterbaan in Alkmaar. Voor velen was Koen een bekend gezicht. Een aardige en vrolijke gozer die graag een babbeltje en een geintje maakte en met wie je gezellig een biertje kon drinken.

Koen was voor mij meer dan een radiocollega, hij groeide al snel na onze kennismaking uit tot een echte vriend. In de zomer deden we bijvoorbeeld standaard onze terrassentest, waarvan de uitslag nooit werd gepubliceerd. Voor Den Helder Actueel ging hij vrijwillig op pad voor een verhaal of foto en dankzij hem kwam ik zelf bij de omroep terecht. We maakten samen jarenlang programma’s en ook op locatie was hij er vrijwel altijd bij. Koen hield van de radio en van de omroep en we deden eigenlijk nooit vergeefs een beroep op hem. Niet lang geleden verzekerde hij me nog dat hij na de zomervakantie graag weer met een programma terugkeerde op zender…

Enkele weken geleden kwam het nieuws dat het niet goed ging met Koen. Na een ziekenhuisopname mocht hij weer naar huis, maar helaas voor korte duur. Een tweede opname eindigde eerder deze week in het Hospice, waar hij dinsdagavond, veel te vroeg, voorgoed zijn ogen sloot. Volgende week zou hij 54 jaar worden…

Namens mijzelf en de gehele LOS wensen we zijn ouders, zus, familie en vrienden heel veel sterkte met dit onwerkelijke verlies. We zullen nog vaak aan Kwako denken.

Ronald Boutkan
Algemeen directeur LOS Den Helder
Vriend van Koen

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Wat een verschrikkelijk nieuws! Sterkte hoor iedereen die hem dierbaar was

  2. Sjonge. Dat is schrikken. Goeie kerel en radiomaker. Veel
    Sterkte aan iedereen die hem moeten missen.

    Peter Wijnants

  3. gecondoleerd met dit grote verlies .sterkte voor iedereen die hem moet missen

Back to top button
%d bloggers liken dit: