Uitgaan

Spot de eerste trekvogels op de schor bij Balgzand

Advertentie:

Den Helder – Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen. Vogels zoals de kanoetstrandloper trekken twee keer per jaar duizenden kilometers. Op Balgzand bij Den Helder houden zij een tussenstop om uit te rusten en vooral om hun voorraad vet aan te vullen. Rust, ongestoord kunnen eten en zo min mogelijk energieverbruik door opvliegen is van levensbelang.

Om deze belangrijke rustplaats voor trekvogels te behouden is Balgzand doorgaans niet toegankelijk voor publiek, maar tijdens een excursie op zondag 20 augustus gaan bezoekers samen met een gids van Landschap Noord-Holland toch een bezoek brengen. Er is een telescoop beschikbaar, zodat iedereen de bijzonderheden van dichtbij kan zien.

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg wordt gestopt bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier is een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.

In bezit van een verrekijker? Neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 20 augustus 2023 van 10:30 tot 13:00 uur. Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder. Verdere informatie en reserveren op www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button