Den HelderPolitiek

Kees Visser stopt als wethouder, geeft stokje over aan Petra Bais

Den Helder – Kees Visser keert na de formatie van het nieuwe Helders college niet meer terug voor een volgende periode als wethouder. Visser vindt het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe lichting bestuurders. Hij zal zich vanuit de gemeenteraad blijven inzetten voor Den Helder. Petra Bais wordt de nieuwe wethouder voor de VVD.

Visser heeft een lange staat van dienst in de Helderse politiek. In 2006 maakte hij zijn entree. In 2010 werd hij voor het eerst wethouder. Daarna volgde een periode als fractievoorzitter en raadslid, om vervolgens in 2018 weer wethouder te worden. De laatste vier jaar was hij onder andere wethouder op het gebied van financiën, het maritiem cluster, de haven, de luchthaven en evenementen. Zijn partij is trots op zijn prestaties: “Kees kan met trots terugkijken op waar hij zich in die periodes voor heeft ingezet en vooral wat hij daarin heeft bereikt voor Den Helder. Op dit moment zijn de financiën op orde en ook op de langere termijn ziet het er gezond uit. Door goed rentmeesterschap hoeft er de komende periode geen sprake te zijn van lasten verzwaring of bezuinigingen.”

Als voorbeelden van zijn bijdragen als wethouder noemt de VVD onder andere het openhouden van de luchthaven ten tijden van defensie bezuinigingen, de visie met betrekking tot de ontwikkeling van Willemsoord, de oprichting van het ondernemersfonds en de blauwe vlaggen op de stranden door de oprichting van de SSN. Ook bij de verzelfstandiging en de onderhoudsopgave van Port of Den Helder heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Hij nam als wijkwethouder initiatief om ONS Julianadorp verder te brengen door een woonarrangement met de provincie aan te gaan om 500 nieuwe woningen in het dorp te kunnen realiseren.

Visser blijft in de raad
De aanwezigheid van Visser in de Helderse politiek komt nog niet tot een einde: De politieke verantwoordelijkheid blijft hij voelen. Daarom neemt hij zijn plek in binnen de VVD fractie in de gemeenteraad, om vanuit daar bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Den Helder. Het is nog niet bekend wie van de drie raadsleden de nieuwe fractievoorzitter wordt. De functie van wethouder wordt overgenomen door Petra Bais. Bais werkt nu bijna tien jaar voor de gemeente Hollands Kroon en is in het verleden ondernemer geweest. Ze is sinds 2018 fractievoorzitter van de VVD. Visser en Bais hebben namens de VVD onderhandeld om te komen tot een nieuw coalitieakkoord. “Een mooie mijlpaal en een mooi moment om met betrekking tot bestuurlijke vernieuwing ook de daad bij het woord te voegen.”

Visser heeft nog geen nieuwe functie op het oog. Hij gaat, nadat het nieuwe college is geïnstalleerd, zich eerst eens rustig beraden op de toekomst. Daarnaast wil hij graag tijd doorbrengen met zijn kinderen. “Ik heb veel aan de VVD te danken”, zegt Visser. “Om iets terug te geven wil ik me daarom de komende periode ook meer op de achtergrond inzetten om de nieuwe mensen te ondersteunen.” Visser heeft er niet over getwijfeld of hij na een periode als wethouder wel als raadslid terug wilde komen: “Ik ben democratisch gekozen als raadslid. Als je niet in de raad wil moet je ook niet op de lijst gaan staan.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Die Kees Visser stapt vast niet op omdat hij ruim baan wil geven aan een nieuwe lichting bestuurders, maar omdat hij een interessante, niet te versmaden aanbieding heeft gehad van een van de bedrijven waarmee hij als havenwethouder goede contacten heeft opgebouwd. Leer mij de politici kennen. Niettemin: dat ruimt lekker op. Nu de rest van dat geteisem nog.

Back to top button
%d bloggers liken dit: