Cultuur/Natuur

Fort Kijkduin het mooiste fort van Nederland?

Adverentie

Huidsuinen – Wordt Fort Kijkduin gekroond als het mooiste fort van Nederland? Dan moet het Napoleontische bouwwerk nog wel even de meeste stemmen binnen weten te slepen.

De stemming van het mooiste fort van Nederland is al even aan de gang. Het fort in Huisduinen heeft het inmiddels geschopt tot de finaleronde, en behoort in ieder geval tot de top 5 mooiste forten van het land. De verkiezing voor het mooiste fort is een initiatief van Liniebreed. Deze stichting zet zich in voor het behoud van en educatie over oude verdedigingswerken in Nederland, en de economische benutting hiervan.

Kijkduin neemt het nu nog op tegen onder andere het GeoFort in Herwijnen, en Fort aan de Klop in Utrecht. Stemmen op een favoriet fort kan nog tot 1 september, via de website van Liniebreed. Tijdens het forten- en vestingfestival 2023 op 2 en 3 september wordt het winnende mooiste fort bekend gemaakt.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button