Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon roept op: lever oude kleding en textiel in

Adverentie

Hollands Kroon – Door de nieuwe regeling ‘Uitgebreide Productenverantwoordelijkheid textiel’ kunnen Nederlanders hun textiel binnenkort op veel meer plekken inleveren. In het verlengde daarvan roept gemeente Hollands Kroon inwoners op om hun oude kleding en textiel af te geven bij de daarvoor bestemde afvalcontainers.

Een deel van de Nederlanders geeft hun oude kleding een tweede leven door het te verkopen of naar de kringloopwinkel te brengen, maar ook wordt er nog veel kleding weggegooid. Daardoor komt een groot deel terecht op (illegale) stortplaatsen. Om dit tegen te gaan geldt sinds 1 juli geldt de ‘Uitgebreide Productenverantwoordelijkheid textiel’ (UPV Textiel). Door deze regeling zijn kledingproducenten zelf verantwoordelijk voor de inzameling, verwerking en recycling van oud textiel. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor handdoeken en beddengoed. Inwoners kunnen straks op veel meer plekken hun oude textiel inleveren. Op de website van HVC kunnen inwoners op basis van hun postcode de dichtstbijzijnde containers vinden.

Nederlanders kunnen zelf ook hun steentje bijdragen aan het verkleinen van de textielhoop door bijvoorbeeld tweedehands kleding of kleding van goede kwaliteit aan te schaffen. Daarnaast kan kapotte kleding mogelijk ook worden gerepareerd in plaats van het weg te gooien.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button