Den Helder

Juf Britt stapt op schoolplein De Verrekijker opnieuw in huwelijksbootje

Adverentie

Den Helder – Groot feest op basisschool De Verrekijker vrijdag. Juf Britt stapte op 23 juni in het huwelijksbootje met Koen, en het stel deed hun bruiloft vrijdag dunnetjes over. Op een stralend schoolplein vol tientallen leerlingen gaf het kersvers echtpaar elkaar het jawoord.

Britt Beverdam – Doodeman staat normaal gesproken voor de kleuterklas, maar vrijdagmiddag was dat even anders. Onder toeziend oog van haar collega’s, leerlingen en ouders ging zij namelijk opnieuw trouwen. Dat deed de leerkracht met Koen Beverdam, werkzaam bij fysiotherapie Marsdiep in Den Helder. Nadat hij zijn plekje voor de afgeladen tribune had ingenomen, kwam Britt aan de arm van haar vader het schoolplein oplopen onder de klanken van het nummer ‘Dochters’ van Marco Borsato. De tientallen kinderen op de tribune ontvingen de bruid met een luid applaus.

Basisschoolleerlingen Kate, Karice, Douke en Jolle hadden een heuse ‘Trouwen jullie wel of niet-quiz’ voorbereid. “Deze quiz bepaalt of jullie vandaag wel of niet trouwen. Hebben jullie zes of meer vragen goed, dan mogen jullie trouwen. Hebben jullie er vijf of minder goed, dan mogen jullie niet trouwen”, luidde het inleidende praatje van de kids. Het stel werd dan ook flink aan de tand gevoeld met tien persoonlijke vragen. Zo werd Koen onder meer gevraagd naar het favoriete luchtje en de lievelingsoutfit van zijn vrouw. Het stel haalde het vereist aantal antwoorden makkelijk en dus mochten Britt en Koen gewoon trouwen!

Speciale trouwring
Ceremoniemeester en schooldirectrice Jamila Helstone vervolgde de met de echte plechtigheid. Britt en Koen brachten een gelofte aan elkaar voor. Toen het stel elkaar de liefde hadden verklaard, mochten de twee elkaar de ring omdoen. En dat was er niet zomaar één. Eén van de leerlingen had namelijk een snoepring in een doosje verpakt. Britt en Koen moesten de volgende woorden van de ceremoniespreker herhalen: “Ik geef je deze ring als een teken van mijn liefde en toewijding. Met deze ring beloof ik je mijn trouw, mijn respect en voorwaardelijke steun.” Daarna mochten de zoete sieraden om de ringvingers en was het paar ook voor de kinderen getrouwd.

Bij een bruiloft hoort natuurlijk ook muziek en dus was er een accordeonist opgetrommeld. Hij speelde op het ritme van ‘Het Regent‘, waarmee de leerlingen luidkeels hun ingestudeerde tekst meezongen. Dat was niet het enige nummer dat ten gehore werd gebracht. Ook werd ‘Let It Be’ van The Beatles gecoverd. Het refrein was geheel in stijl vervangen in ‘Koen en Britt’. Toen de ceremonie voorbij was, werden de aanwezigen van de bruiloft getrakteerd op een feestelijke cupcake en ontvingen Britt en Koen vele felicitaties en cadeaus.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button