Sport

Rugbywedstrijd in Den Helder eindigt in spannende finish

Advertentie:

Den Helder – De rugbyers van Den Helder ontvingen het Duitse team Hamburg Exiles, dat zijn kampioenschap in Nederland vierde met een tour. De wedstrijd van zaterdag, gespeeld onder een heldere zon en een stevige bries, startte met een intense strijd dicht bij de trylijn van de eigen stad.

De eerste twintig minuten stonden in het teken van een felle verdediging door Den Helder, terwijl de wind het moeilijk maakte om de bal ver het veld in te krijgen. Coach Ron Deinum bracht vervolgens enkele jongere spelers in, wat de snelheid van het team verhoogde. Joram Tijdeman scoorde de eerste punten, gevolgd door een succesvolle conversie door Mauro van der Duim, wat de stand op 7-0 bracht. Kort daarna scoorde Jesper Rabbeljee, waardoor de score op 12-0 kwam.

In de tweede helft had Den Helder wind mee, maar slaagde er niet in om territoriale winst te boeken. Hamburg bleef druk zetten en scoorde halverwege de tweede helft, waardoor de stand op 12-7 kwam. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuten, toen Hamburg nog een try scoorde, waardoor de stand op 12-10 kwam na een mislukte conversie.

Zomerstop
De wedstrijd eindigde zonder verdere punten, en RCDH kijkt nu uit naar een zomerstop voordat ze zich op 6 augustus weer voorbereiden op het volgende seizoen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button