Nieuws

Eerste glasvezelabonnementen Kabeltex actief in Hollands Kroon

Advertentie:

HOLLANDS KROON – Familie Hoogschagen-Waiboer kan vanaf woensdag gebruik maken van hun nieuwe internetverbinding. De apparatuur die benodigd is om gebruik te kunnen maken van het Kabeltex abonnement is door de monteur geïnstalleerd.

“We hebben lang op dit moment gewacht.”, aldus mevrouw Waiboer, “het internet is hier tergend langzaam.”. Vorig jaar heeft Waiboer zich als vrijwilliger ingezet voor de Coöperatie Breedband Hollands Kroon. Talloze huizen is ze langs geweest om abonnementen “te slijten”. En met succes. Toen voor de zomer 2018 voldoende abonnees waren geworven is het besluit genomen om definitief door te gaan met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Begin januari ging dan ook de schop in de grond. In Breezand, Anna Paulowna en de Oostpolder is de afgelopen maanden de aannemer aan het werk geweest om de buizen in de grond te graven. Inmiddels zijn de eerste buizen (en huishoudens) voorzien van een glasvezelkabel. De bewoners die de glasvezelkabel inmiddels in hun huis gemonteerd hebben gekregen ontvangen van Kabeltex automatisch bericht dat zij de monteur kunnen inplannen. De monteur zorgt er vervolgens voor dat de noodzakelijke apparatuur wordt geïnstalleerd zodat gebruik gemaakt kan worden van het abonnement.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!
Back to top button