Ongeluk met grasmaaier werd jonge medewerker Landgoed Hoenderdaell fataal

ANNA PAULOWNA – De medewerker van Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna die gisteren om het leven kwam, kwam onder een grasmaaier terecht.

Het slachtoffer werkte in de groenvoorziening. Zijn leeftijd is niet bekend, maar directeur Robert Kruijff heeft tegen verslaggever Jurgen van den Bos, van onze mediapartner NH Nieuws, verteld dat het om een jongeman gaat.

Naar verluidt ging het om een zitmaaier: tijdens het maaien kantelde de machine, waarbij de medewerker onder het gevaarte terechtkwam. Na het ongeluk is het personeel bij elkaar geroepen en geïnformeerd over het drama.

Lees ook: Dode op Landgoed Hoenderdaell 

Ondanks de tragedie is het park geopend voor publiek. Bij de receptie hangt een briefje waarop bezoekers kunnen lezen wat er is gebeurd, en het verzoek om begrip te tonen voor eventuele terneergeslagen medewerkers.

Vakantie afgebroken
Kruijff kreeg het nieuws mee vanaf zijn vakantieadres in Italië. Hij breekt zijn vakantie vanwege de gebeurtenissen voortijdig af, en wordt later vandaag in Anna Paulowna verwacht. “Ik vind het verschrikkelijk, wat er is gebeurd”, vertelt hij.

Mobiele versie afsluiten