Den HelderPolitiek

Raadsvragen over parkeren en campers Willemsoord

Den Helder – Huurders van een ligplaats in de haven van Willemsoord betalen ook voor een parkeerplek op het terrein, maar in de praktijk is die ruimte er niet altijd. Bijvoorbeeld doordat Texelgangers de plekken innemen. Daar moet nu echt iets aan worden gedaan, vindt de fractie van Behoorlijk Bestuur.

Leo van Esdonk meldt namens BB in een schrijven aan het college dat er door het toenemende toerisme naar Texel bijna geen parkeerplaats meer beschikbaar is op Willemsoord. Ook de Stadspartij stelde hier recent al vragen over.

“De beheerder van de jachthaven is de enige die pacht betaalt aan Willemsoord Bv voor de parkeervakken, bedoeld voor de huurders van een ligplaats in de jachthaven. Eigenaren van de zeiljachten en motorboten in de jachthaven Willemsoord betalen liggeld, inclusief de huur van een parkeerplek voor één auto. De overige huurders van panden op Willemsoord betalen geen pacht betalen en Willemsoord BV loopt hierdoor inkomsten mis”, aldus BB.

Parkeerbeleid
BB stelt dat Willemsoord BV extra inkomsten kan realiseren door het parkeerbeleid aan te passen. Op dit moment zijn er, door toename van projecten, op Willemsoord nog maar 430 parkeerplaatsen beschikbaar. Daarvan zijn er zestig exclusief voor de jachthaven bestemd. Ook de Teso verwijst Texelgangers nog steeds naar de mogelijkheid om gratis op Willemsoord te parkeren.

“Wat bent u van plan te doen aan de afspraken met de havenmeester om recht te doen aan het gelijkheidsprincipe”, vraagt BB aan het college. “Zodanig dat de huurders van een ligplaats aanspraak kunnen maken op hun rechtmatige parkeervak (waar ze immers huur voor betalen). Dan wel af te zien van huur voor deze categorie gebruikers, dit om uniformiteit te krijgen naar alle gebruikers toe.”

Camperplaatsen
Tot slot stelt BB ook nog een vraag over de camperplaatsen. “In de raad is meerdere malen de discussie betreft de camperplaatsen op Willemsoord gevoerd. Besloten is dat er een akkoord is voor niet meer dan veertig campers. Bent u van zins Handhaving hierop te laten toezien?” De fractie stelt de vraag vooral, “omdat er nog steeds campers buiten de aangewezen camperplaats staan”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button