Den Helder

Nieuwe gekwalificeerde strandwachten bij SSN

Al negen mensen uit zee gered

Adverentie

Den Helder – Na een intensieve training van www.lifeguards.nl hebben elf strandwachten van de Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) na het examen hun Lifeguard diploma behaald. Allemaal geslaagd na een zwaar examen in een woelige zee. Hierdoor kunnen deze lifeguards nog beter bewaken en redden dan zij al konden.

Dat deze opleidingen nodig zijn werd meteen duidelijk. Afgelopen donderdagmiddag en -avond hebben de lifeguards in totaal negen mensen uit zee gered, nadat deze in de problemen raakte in en mui. Een aantal van deze zwemmers kwamen na werktijd van de strandbewaking in de problemen, een geluk dat de lifeguards nog aanwezig waren op de strandpost.

De zee kan en blijft altijd gevaarlijk met zwemmen, blijf altijd alert. Op dit moment met de stevige wind is het extra opletten. Ook in de avond kan de zee gevaarlijk zijn en is er geen strandbewaking! Opgelet! Ga daarom nooit diep in zee en blijf weg van de strekdammen.

Redding
Een voorbeeld van afgelopen donderdagavond: In het begin van de avond zijn er door de strandwachten zes personen uit de mui gered. Reeds na sluiting post en tijdens de briefing van de strandwachten zijn er drie kinderen van 10, 11 en 12 jaar net op tijd uit dezelfde mui gered. Hun vader heeft de volgende dag iedereen bedankt en wat lekkers meegenomen. Jan Roelofsen, als voorzitter SSN: “Gelukkig dat wij onze strandwachten huisvesten op onze strandpost te Julianadorp aan Zee. De strandwachten daar aanwezig kwamen direct in actie. Deze reddingen hebben best hun impact op de strandwachten, als bestuur van de SSN zijn wij trots op onze goed getrainde strandwachten, weer een mooi stukje werk.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button