Sport

Ondanks nederlaag tevredenheid bij vv Succes

Adverentie

Hippolytushoef – vv Succes heeft haar eerste oefenwedstrijd achter de rug. Op kunstgras won Reiger Boys met 6-4. Trainer Ben Visser bleek na afloop toch zeer tevreden over het getoonde spel.

Door vakanties en werkzaamheden hadden Visser en zijn assistent Danny Borgo zestien man meegenomen naar Heerhugowaard, vier spelers ontbraken. Succes wist vooraf dat het niet makkelijk zou worden. “Reiger Boys is al iets verder in hun voorbereiding en zette ons steeds onder druk met veel positiewisselingen. Deze wedstrijd hebben we aangegrepen om wat jongens te bekijken, hoe ze zich staande zouden houden. Ik moet zeggen dat we blij verrast waren met de prestatie van ons gehele team.”

Na een dik kwartier kon de thuisploeg via een kopbal de openingstreffer maken. Zes minuten later gaf Nan Klein een steekbal aan Bram Dekker, die de gelijkmaker scoorde. In de 24e minuut scoorde Dekker opnieuw, de aangever was Tom Kamp. Na een dik half uur kwam Reiger Boys op 2-2 uit een counter. Net voor de pauze kwam het team van Visser op voorsprong. De keeper stopte een schot van Tom Kamp en Jeroen Norder schoot 2-3 binnen en dat was tevens de ruststand.

Nieuw team
Na de pauze bracht Reiger Boys elf fitte spelers in het veld. “Dat brak ons op. Doordat we nog maar sinds een week trainen sloop vermoeidheid in de ploeg. Hierdoor ging het spel achteruit”, aldus de trainer. De thuisploeg werd heer en meester. Tussen de 54e en 73e min scoorde Reiger Boys drie keer, waaronder een goal door een te korte terugspeelbal. Vier minuten voor tijd scoorde Kamp op aangeven van Rick Schouten de 6-4 op schitterende wijze. Hij krulde de bal van punt 16 in de verre bovenhoek.

Visser: “Gezien de omstandigheden en met maar twee trainingen in de benen hebben de spelers zich uitstekend staande gehouden. We zijn blijven voetballen en hebben geen toegang tot lange ballen gezocht. We hebben dus alleen maar positieve gevoelens overgehouden aan de wedstrijd.”

Succes speelt dinsdag tegen DWOW nog een trainingspartij. “En we hebben komende zaterdag onze eerste serieuze wedstrijd voor de Wieringermeer Cup in Slootdorp, tegen Wieringermeer. Daar kijk ik natuurlijk naar uit, omdat ik daar tot en met juni van dit jaar met heel veel plezier gewerkt heb.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button