Hollands Kroon

Eerste herdenkingspaal wordt geplaatst

Advertentie:

De Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon heeft als doel het herdenken en herinneren van de vliegtuigen en bemanningsleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort in de gemeente Hollands Kroon. Zij wil dit doen door het plaatsen van herdenkingspalen. De eerste herdenkingspaal wordt binnenkort geplaatst.

De eerste paal krijgt op 14 september een plek naast de kruising Wagenpad / Medemblikkerweg in Middenmeer. Op deze plek crashte op 13 juni 1941 een Whitley bommenwerper waarbij alle vijf bemanningsleden om het leven kwamen. Speciaal hiervoor komt Mr. Philip Plump uit Engeland over om dit bij te wonen. Mr. Plump is nabestaande van een van de omgekomen bemanningsleden (Geoffrey Heslop) van de crash die op deze locatie plaatsvond in de nacht van 12 op 13 juni 1941.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan veertig vliegtuigen neergestort in de gemeente Hollands Kroon en het bijhorende deel van Waddenzee, Amstelmeer en IJsselmeer. De bemanningsleden van deze vliegtuigen zijn om het leven gekomen, gevangen genomen, vermist of wisten te vluchten voor de vijand. Om hen nooit te vergeten wil de stichting herdenkingspalen plaatsen door heel de gemeente, op plaatsen waar in de nabije omgeving vliegtuigen zijn neergekomen.

Meer informatie over de stichting via deze link.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button