Den Helder

Wijkmanifestatie De Schooten kwam langzaam op gang

Advertentie:

Het weer leek zaterdag roet in het eten te gooien van de 12e editie de Wijkmanifestatie De Schooten in Den Helder. Waren er tot half twaalf nog fikse buien, toen het zonnetje doorbrak kwam de bezoekersstroom gelukkig toch goed op gang. Er was heel veel te doen, te zien, te beleven en te proeven. Zo’n negentig kramen waren bezet en dat maakte het weer een leuk rondje om te lopen rondom winkelcentrum Schooten Plaza en de vijver van Heiligharn. Ook de straat voor de Boerderij was gezellig met een podium, springkussen en een klimmuur.

Een nat pak voor Aimée, ze kon er gelukkig om lachen

Vijver Heiligharn
Bij de vijver van het Heiligharn was niet alleen een podium. Langs de korte zijde stonden de scouts opgesteld, zowel ter land als op het water. Klimmen en klauteren in zelfgebouwde toestellen, zeilen in een vlet, fikkie stoken en natuurlijk een spannende touwbrug over het water. De stoere scout Aimée ging over de touwen en toen ze bijna bij het einde was viel ze prompt te water. Met een nat pak werd zij uit het water gehesen. “Normaal spring ik er zelf wel in maar nu viel ik echt” aldus een lachende scout. Op de vijver werd verder met miniatuurbootjes, kano’s een boot van de reddingsbrigade gevaren. Ook de plastic ballen waarmee in het water gespeeld kan worden waren weer van de partij. Aan de lange zijde stonden weer vele kramen met handwerk, vertegenwoordigers van zorginstellingen en tweedehands spulletjes.

wijkmanifestatie
Een cheque voor de 2Crew4You

2Crew4You
Op het podium bij de vijver kreeg 2Crew4You uit handen van Jacco Kat een cheque ter waarde van €278,60 uitgereikt. Dit was het resultaat van de statiegeld inzamelactie bij de Albert Heijn Schooten Plaza. De dansers van de groep kunnen de financiële ondersteuning goed gebruiken. Ze doen immers mee aan Europese en Wereldkampioenschappen en dat kost geld. “We hebben deze zomer al vele optredens gegeven om geld in te zamelen, dus deze cheque is meer dan welkom”, aldus Kirsten Vredeveld die de cheque namens de groep in ontvangst mocht nemen. Hierna gaven zij een spetterend optreden op het podium en uit de reacties van het publiek viel op te maken dat dat in goede aarde viel.

DJEFFROS op het podium bij het Heiligharn

Optredens
Na de dansers was het podium voor Jeffrey Koorn, artiestennaam DJEFFROS. Jazeker, een heuse artiestennaam voor deze plaatjesdraaier. Hij vertoontzijn kunsten regelmatig bij activiteiten en op de vraag hoe hij op de wijkmanifestatie terecht kwam antwoordde hij nuchter: “Ik heb gewoon een mailtje gestuurd of ik kon draaien en dat kon!”.

Voor de Golfstroom stond een Egyptenaar met een behoorlijk Nederlands accent zijn kunsten te vertonen. Zijn publiek stond met de neus op touwtjes en elastiekjes die hij op onnavolgbare wijze in de knoop, uit de knoop of zonder schaar doormidden haalde en weer in elkaar zette. De kinderen vonden het prachtig en ook de ouders stonden gebiologeerd toe te kijken bij deze magiër.

De manifestatie werd gehouden van 10.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur en op de diverse podia trad een keur van nationale en plaatselijke artiesten op.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button