Zeemacht

Zaalvoetbaldames Zeemacht bekeren door

Adverentie

Wat een avond vol dames zaalvoetbal had moeten worden, werd vrijdagavond beperkt tot een enkele wedstrijd; Zeemacht vrouwen 2 tegen DWOW vrouwen 1. De wedstrijd van Zeemacht vrouwen 1 kon niet doorgaan, omdat Texel ‘94 geen volledig team bij elkaar kon brengen. Hierdoor waren de dames van Zeemacht vrouwen 1 zonder te spelen een ronde verder.

Sporthal de Brug in Den Helder was vrijdagavond het toneel van deze wedstrijd en was geheel in gereedheid gebracht voor deze ontmoeting. Om kwart over zeven floot de scheidsrechter voor het begin. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Zeemacht kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Melanie Zijlstra. Na dit doelpunt brak een roerige periode aan. De aanleiding was een directe rode kaart voor de keepster van Zeemacht, Joy Berendsen.

De scheidsrechter beoordeelde een actie van de keepster op de bal als een overtreding. In deze periode speelde DWOW met veel druk naar voren, maar de ploeg wist geen gebruik te maken van de overtalsituatie. Pas nadat ook Zeemacht weer compleet was, maakte de tegenstander met een goed doelpunt gelijk.

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft liet Zeemacht het beste spel zien. De spaarzame kansen werden helaas niet om gezet in doelpunten, maar uiteindelijk was het Celine van der Laan die de keepster van DWOW wist te passeren. Hierdoor ging de thuisploeg weer terecht aan de leiding. De slotfase was voor DWOW, de organisatie was weg bij Zeemacht. In de laatste minuut kwam DWOW langszij. De eindstand werd bepaald op 2-2.

Vanwege het feit dat het een bekerwedstrijd was, moest er een winnaar komen. Beide teams maakten zich op voor het zenuwslopende spel van penalty’s. De teams gingen gelijk op, maar het was de invalkeepster van Zeemacht, Sterre Wendt, die op een katachtige wijze de inzet tegenhield. De ontlading was groot, het betekende winst voor de thuisploeg.

Woman of the match
In sporthal de Brug waren de sponsoren van de Zeemacht damesselectie aanwezig en door hun werd de “woman of the match” bepaald. De bloemen werden overhandigd door Fysiotherapie Caroline Slot & Marieke Post aan Annette Ploeg. Op deze manier werd de avond afgesloten en bekert de gehele Zeemacht damesselectie verder.

Maandag 9 september om 20.10 uur start voor Zeemacht vrouwen 1 de competitie tegen Team Alkmaar/Sportstars vrouwen 3. Die wedstrijd vindt plaats in De Meent in Alkmaar.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button