Den HelderUitgaan

Ga op pad tijdens de Open Monumentendagen

Den Helder – Het landelijke Open Monumentenweekend vindt op 12 en 13 september plaats en Den Helder sluit daar natuurlijk ook bij aan. Het landelijke thema van 2020 is: Leermonumenten.

Citymarketing heeft een programma opgesteld voor de bezoekers aan Open Monumentendag 2020 in de gemeente Den Helder. Een overzicht van de deelnemers: Fort Westoever, Het Carillon, Kopgroep Bibliotheken in samenwerking met de Helderse Historische Vereniging, schroefstoomschip Zijner Majesteits de Bonaire, een historische fietstocht door Den Helder onder leiding van een gids, het Beeldenfort, de Hospitaalbunker in het Timorpark, Fort Kijkduin, het Atlantikwall Centrum en de Nollen.

Het programma met een totaal overzicht van alle deelnemers en de tijden en data waarop zij open zijn, is verkrijgbaar bij onder meer het Toeristisch Informatiecentrum Den Helder, Willemsoord 52A. Op de dag zelf is het programma ook te verkrijgen bij alle deelnemers. Een eigen programma downloaden is ook mogelijk via www.denhelder.online/open-monumentendag-2020

Stichting afgestoft is een multifunctionele stichting op het gebied van de historie van Den Helder. Tijdens Monumentendag is er een gelegenheid om de oudheidskamer te bezoeken. Historicus Cees Rondel is aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.  Adres: Zuidstraat 75 van 13:00 – 16:00 uur

Reserveren
Open Monumentendag Den Helder wordt officieel geopend op zaterdag 12 september om 10.00 uur bij de Nollen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de opening. Graag van te voren reserveren.

Reserveren is dit jaar verplicht. Bij elk monument in de onderstaande link is te zien hoe en waar belangstellende kunnen reserveren! www.denhelder.online/open-monumentendag-2020. Volg Citymarketing Den Helder op Facebook voor de laatste informatie over Open Monumentendag of kijk op www.denhelder.online.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button