Hollands KroonVideo

Roeiend de Atlantische Oceaan over (video)

Advertentie:

Van Ewijcksluis – Vier dames zijn al enkele maanden aan het oefenen om straks in december ruim 5.000 kilometer over de Atlantische Oceaan te roeien. Astrid Janse, Bela Evers, Desiree Kraneburg en Remke van Kleij doen mee met de wedstrijd De Talisker Whiskey Atlantic Challenge en gaan tevens geld inzamelen voor ALS Nederland en de Plastic Soup Foundation.

Het zwaarste roeievenement ter wereld begint in La Gomera op de Canarische Eilanden en eindigt in Antigua en Barbuda – 3.000 mijl over de Atlantische Oceaan. Er wacht hun een mentale en fysieke reis. De totale tocht voor de dames gaat zo’n 50 dagen duren. Zij oefenen met hun boot op verschillende plaatsen, onder meer bij Den Oever, op de Waddenzee, het IJsselmeer en op de Noordzee.

Bij de haven van Van Ewijcksluis hielden zij een open dag om geld in te zamelen voor de goede doelen en om alles te vertellen over hun grote avontuur. Oud-winnaar van 2018, Marcel Ates, was ook aanwezig en had voor de dames nog zeer bruikbare tips. “Het wordt voor de dames afzien, maar zij gaan een onvergetelijke wedstrijd meemaken”, aldus Marcel.

Meer informatie via https://dutchessofthesea.com/.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button