Kop van Noord-Holland

Inwoners in regio voelen zich beter

Advertentie:

Regio – Ten opzichte van eerdere onderzoeken probeert een groot deel van de inwoners uit Noord-Holland Noord ‘zo normaal mogelijk door te leven’. Dat blijkt uit het Belevingsonderzoek coronacrisis dat door GGD Hollands Noorden is uitgevoerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus was het de vijfde keer dat de GGD een peiling hield onder de inwoners van 16 jaar en ouder. Aan de peiling die tussen 28 juni en 12 juli werd gehouden, deden 4.197 inwoners mee.

Tijdens het eerste onderzoek (april 2020) verklaarde 68 procent van de respondenten dat ze ‘zo normaal mogelijk probeerden door te leven’. Nu is dat percentage gestegen tot 89 procent. Op de vraag of inwoners minder sociale contacten onderhouden antwoordt de helft dat dit het geval is. Tijdens een peiling in februari van dit jaar was dat nog 70 procent. Ook blijkt de onrust onder inwoners te zijn afgenomen. In februari ervaarde 43 procent van de respondenten onrust. In het laatste onderzoek is dat nog bij 25 procent van de inwoners het geval.

Het onderzoek leert ook dat een vijfde van de mensen die corona hebben gehad nog steeds in meer of mindere mate klachten ervaart. Van de respondenten geeft 3 procent aan nog steeds zware klachten te ervaren, zoals vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen, geen geur of smaak of een slechte conditie.

Het vertrouwen in de overheidsmaatregelen is verbeterd. Tweederde van de deelnemers (66 procent) van het onderzoek vindt dat de overheid goed om gaat met het coronavirus. In februari was dat nog 56 procent).

Het volledige Belevingsonderzoek coronacrisis is hier te downloaden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button