Den HelderPolitiek

Vóór medio november moet er een geschikt winterverblijf komen voor de vogelopvang

Den Helder – Vogelasiel ‘De Paddestoel’ moet vóór medio november een geschikt winterverblijf krijgen. Die opdracht gaf de gemeenteraad maandagavond unaniem mee aan het college. Het asiel zit al jaren in een ongeschikte huisvesting, terwijl door de gemeenteraad al eerder is besloten dat er nieuwe faciliteiten geregeld zouden worden op het terrein van de Helderse Vallei.

Door procedurele moeilijkheden is het er nog niet van gekomen, tot grote onvrede van de gemeenteraad. Raadsleden Danielle Pater van Beter voor Den Helder en Nancy List van Gemeentebelangen kwamen daarom met een motie om het college op te dragen de zaak nu zo snel mogelijk af te handelen. Wethouder Kees Visser verzocht de indieners echter om geen restricties op de procedurele afhandeling te leggen, zeker ook omdat het hier gaat om bebouwing in een natuurgebied. Wel kon Visser zich vinden in het advies om de zaak spoedig af te handelen. Frans Klut van D66 voegde aan de discussie toe dat het van belang is om nog vóór de winter tot een oplossing te komen. Door de kou komen de dieren in de opvang anders in gevaar. Het bestuur van de stichting heeft dit eerder beaamd.

Pieter Blank tijdens de raadsvergadering

Harmen Krul, fractievoorzitter van het CDA, stelde dat de discussie nu over de afhandeling van het dossier eigenlijk al te laat komt en te kort doet aan het feit dat hier gewoon grote fouten zijn gemaakt. De discussie had volgens hem helemaal niet moeten plaatsvinden, het had al opgelost moeten zijn. Pieter Blank van de PvdA beaamde het standpunt van Krul en voegde daaraan toe dat hij het zat is dat opdrachten vanuit de raad niet juist worden uitgevoerd door het college. Beiden zagen zij graag dat werd uitgezocht wat hier precies fout is gegaan waardoor de vogelopvang meerdere jaren in een ontoereikende huisvesting heeft gezeten.

Na een korte onderbreking voor overleg besloten de indieners van de motie om hem aangepast aan te bieden aan de raad. De procedurele afhandeling blijft aan het college, al is de opdracht nog steeds er vaart achter te zetten. Als toevoeging werd het college opgedragen om vóór 15 november een oplossing te vinden waarmee de opvang veilig de winter door kan. De motie werd unaniem aangenomen door de raad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Net als de brugwachterswoning vergeten ze om zich in te dekken het jaartal te vermelden.

Back to top button
%d bloggers liken dit: