Cultuur/NatuurHollands Kroon

Duurzame ‘Dag van de toekomst’ in Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf – Ooit willen weten hoe een windturbine er van binnen uitziet? Dat kan op 24 september op de ‘Dag van de toekomst’ in Wieringerwerf. Op vergaderlocatie ‘Leven van de wind’ midden in het windpark Wieringermeer worden bezoekers geïnspireerd over duurzaamheid en krijgen zij tips over hoe zij de energierekening naar beneden kunnen krijgen.

De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. “Er gebeurt van alles in de wereld. De energieprijzen rijzen de pan uit, we hebben te maken met extreem weer en we putten de grondstoffen uit”, aldus Lilian Peters, wethouder Klimaat en Openbare Ruimte. “Klimaatverandering lijkt soms ‘ver van m’n bed’, maar je kunt zelf ook een grote bijdrage leveren. Dat levert je veel op, zoals een lagere energierekening en een prettiger huis.”

“Tijdens de Dag van de Toekomst zie je hoe leuk het is om je met duurzaamheid bezig te houden”, zegt organisator Rosanne Hoekstra: “Kinderen hebben de toekomst, dus ook voor hen hebben we leuke activiteiten! Op ons Animatieplein staat een springkussen, wordt er geschminkt en kunnen zij hengelen in een plastic soep. Het maisdoolhof is de hele dag vrij toegankelijk voor alle bezoekers.” Bezoekers krijgen ook de kans om een windturbine van binnen te bekijken en mogen hun geluk beproeven in de gratis bingo met alleen maar duurzame prijzen. Weten hoe de energierekening omlaag kan?

Laat u informeren. Luister hoe stil warmtepompen tegenwoordig zijn. Maak uw eigen bespaarplan met Lars Boelen en word kampioen tochtstripplakken. Met de tuin aan de slag? Neem een foto of tekening van uw tuin mee, dan krijgt u gratis tuinadvies. Bezoekers maken kans op een gratis bezoek van een hovenier. Aanmelden kan via de website van de gemeente. Daar staat ook meer informatie over het evenement.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button