Hollands KroonPolitiek

Inmiddels 370 Oekraïense vluchtelingen in Hollands Kroon

Adverentie

Hollands Kroon – Er verblijven momenteel 370 Oekraïense vluchtelingen in Hollands Kroon. De gemeente ziet dat een enkeling terugkeert, maar dat dit aantal nog erg beperkt blijft. Het college verwacht niet dat er een aanvullend beroep zal worden gedaan op de veiligheidsregio Noord-Holland Noord, omdat de gemeenten hier al een stuk meer opvang bieden dan andere regio’s.

Landelijk is grens voor het aantal opvangplekken bereikt. “De buffer van beschikbare plekken in de noodopvang is te klein en groeit nu al een week niet”, aldus het college in een memo aan de raad. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vangt nu 3800 Oekraïners op. Dat is 800 meer dan de taakstelling van het Rijk. De zoektocht naar aanvullende opvanglocaties zal niet leiden tot een aanvullend beroep op Hollands Kroon, denkt het college: “Er zijn veiligheidsregio’s die nog geen 2000 Oekraïense ontheemden opvangen. De verwachting is niet dat er naar Noord-Holland noord wordt gekeken gelet op het grote aantal dat wij al opvangen.”

Sinds 25 augustus wonen er 53 Oekraïense ontheemden in het zorgcentrum Molenweid in Wieringerwaard. Zij hadden daarvoor onderdak in een tijdelijke gemeentelijke opvanglocatie of bij particulieren. In totaal is er op de locatie in Wieringerwaard ruimte voor maximaal 100 vluchtelingen. Een dergelijke opvanglocatie was hard nodig volgens het college: “We merken dat de Oekraïense ontheemden niet langer bij particulieren kunnen verblijven om diverse redenen. Door de opening van Molenweid kunnen we deze personen een stabiele plek bieden voor
minimaal één jaar.” De gemeente heeft de optie om het contract twee keer een jaar te verlengen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

5 reacties

 1. Ontheemden?? 90% van het land is gewoon veilig… en iedereen trapt er weer met open ogen in in dit stomme buitenlanderknuffelland

 2. Dat betaald de overheid, het geld klotst tegen de plinten hoorde ik een econoom laatst zeggen.Buiten de Oekrainers komen er elke maand in Ter Apel 5000 jonge mannen in de kracht van hun leven bij .Wanneer die hun verblijfstatus hebben komt de rest van de familie .Allemaal een huis en in de bijstand .Wist u dat er van de asielzoekers met een verblijfstatus na 2,5 jaar nog meer dan 85 % in de bijstand zit ?Nog iets : 16.000 status zoekers zitten te wachten op een huis .Wie gaat de inrichting betalen ? Als ze het huis hebben : allemaal in de bijstand a 1000 eu in de maand = 16 miljoen per maand . Tel daarbij nog even op de huurtoeslagen,zorgtoeslagen en kindertoeslagen .Dat is ongeveer 25 miljoen bruto per maand.En zo zijn er voorbeelden genoeg te vinden.

 3. Nederland gaat tenonder aan goedertierenheid, dat moge duidelijk zijn. Net als de rest van West Europa. En Jan met de Pet loopt het eerdaags op. De kleine man mag zoals altijd de rekening betalen.
  De mensen die het beleid bepalen hebben in het algemeen genoeg geld om zich in veiligheid te brengen als de nood aan de man is. En ze hebben fiscalisten in dienst die ervoor zorgen dat ze zo min mogelijk belasting betalen en nauwelijks bijdragen aan de collectieve zaak. Ze gaan in een gated community wonen als de samenleving dreigt te ontsporen. En zeggen dan: tja, dat hadden we niet kunnen weten dat het zo verkeerd zou gaan, jammer maar helaas, en gaan over tot de orde van de dag: het tellen van hun geld. En dat terwijl de meesten onder ons al van mijlen ver zien aankomen dat het misloopt.
  Er zijn teveel mensen op deze wereld die in kommervolle omstandigheden leven en graag hun geluk beproeven in West-Europa. Niet omdat ze vervolgd worden, maar het beter willen hebben. Groot gelijk hebben ze, maar het is niet onze taak om hun leed op onze schouders te nemen. Al zouden we het willen, dan nog kan het niet, want het gaat om tientallen miljoenen mensen… Breng die maar eens onderdak.
  Klop je persoonlijk bij de beleidsmakers aan om financiële of materiële hulp, dan geven ze niet thuis, maar als het op kosten van een ontwrichte samenleving gebeurt, en ze er zelf niet voor opdraaien, zeggen ze: kom maar binnen met je knecht. Het kost hun niks, daar zorgen hun financiële adviseurs wel voor.
  Het is zonneklaar dat dit niet goed afloopt. Solidariteit heeft zijn grenzen. De verzorgingsstaat zal de komende decennia in hoog tempo worden ontmanteld. Het is net als met het klimaat: als je niet tijdig maatregelen neemt, kan de wal het schip niet meer keren.

 4. Hollands kroon is een prachtig voorbeeld van hoe de Nederlander is geworden tot een tweede rangs burger.We vangen veel meer vluchtelingen op dan moet .Tegelijkertijd worden 60 plussers die hun hele leven gewerkt hebben en belasting betaald en daarvoor de prijs hebben betaald in de vorm van lichamelijke klachten meedogenloos opgejaagd door reintegatie ambtenaren om weer aan het werk te gaan.Ondertussen blijven het “import” lekker in de bijstand met alle toeslagen en van alles en nog wat waar ze “recht” op hebben.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: