Cultuur/NatuurDen HelderMaritiemUitgaan

Open Monumentendag Den Helder in het teken van duurzaamheid

Advertentie:

Den Helder – De landelijke Open Monumentendag staat komend weekeinde (10 en 11 september) op het programma en ook in Den Helder zullen verschillende monumenten de deuren weer openen. Wethouder Fotigui Camara verzorgt de aftrap van het evenement bij het Atlantikwall Centrum op zaterdag 10 september. Het thema van dit jaar is duurzaamheid.

De deelnemende monumenten in Den Helder zijn gekenmerkt door het maritieme, militaire karakter van de stad. De Museumhaven stelt een aantal schepen open, waaronder Lichtschip Texel. De Stelling van Den Helder biedt een inkijkje in zeven verdedigingswerken. Kunstliefhebbers kunnen terecht bij de Nollen. Ook de Woningstichting, die dit jaar 100 jaar bestaat, biedt een blik in haar portfolio. Zowel het Paviljoen van Toen als het hoofdkantoor, dat vroeger de oude vakschool voor meisjes was, is te bezoeken.

Na de opening start een fietstocht georganiseerd door de Helderse Vereniging voor Sociale Geschiedenis. Deze tocht voert langs diverse monumenten en duurt ongeveer 2 uur, aansluiten is gratis en aanmelden niet nodig. Meer informatie en het programmaboekje is te vinden via de website van Citymarketing Den Helder. Deelnemende monumenten zijn herkenbaar middels een vlag of verwijsbord.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button