Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Vrolijk de herfst in met Jazzkia!

Den Helder – Jazzstichting Nieuw & Diep hoopt met een vrolijke noot de aandacht af te leiden van het dagelijkse nieuws meteen jazzconcert. Op 11 september treedt trompettiste Saskia Laroo, oftewel Jazzkia!, op in JazzClub Nieuw & Diep. Het optreden vormt tegelijkertijd de aftrap van het Helderse jazznajaar.

De stijl van de jazzartieste kenmerkt zich volgens het persbericht door “een fijn ritme, dat je heupen doet bewegen en een trompet, die avontuur zoekt zonder in de valkuilen van moeilijk doen en overdreven virtuositeit te stappen”. Laroo speelde met Hans en Candy Dulfer en trad in de jaren ’80 en ’90 op tijdens de Helderse Jazzweekends.

Op 11 september treed Jazzkia! op met de Amerikaanse zanger en pianist Warren Byrd en haar kwartet. Het concert begint om 15:00 (zaal open om 14:45) in de Kampanje. Kaarten à €15 zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de website.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button