Hollands KroonSport

CV Wieringermeer nipt onderuit in bekertoernooi

Advertentie:

Slootdorp – CV Wieringermeer heeft haar eerste bekerduel met 0-1 verloren van SVW’27. De enige treffer viel vijf minuten voor tijd. Gezien het vertoonde spel zat er meer in voor het team van trainer Patrick van Bunderen.

CV Wieringermeer beschikt dit seizoen over een jeugdige selectie, al zijn de nodige ervaren krachten ook nog binnenboord gebleven. De ploeg uit Slootdorp degradeerde in mei naar de vijfde klasse. “Dat was een klap voor de club, maar we weten ook dat het mogelijk is om zo snel mogelijk terug te keren op het oude niveau”, vertelt van Bunderen. “Er zijn liefst negen jonge talenten bij de selecte gekomen, en die zijn zeer ambitieus. Dat zorgt voor een frisse wind in de ploeg. We hebben nu veel jeugd en de sterke routiniers zijn er voor de nodige extra power en rust.”

Afgelopen weekend kwam Wieringermeer niet in actie, omdat de tegenstander uitstel had aangevraagd. Van Bunderen: “Vijf van hun vaste krachten waren nog met vakantie. Geen enkel probleem natuurlijk om nu op een doordeweekse avond te spelen.” Zodoende trad Wieringermeer woensdag aan tegen SVW. Het team uit Heerhugowaard eindige vorig jaar als tweede in de vierde klasse en liet zien al ver te zijn in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wieringermeer-trainer van Bunderen was ook niet ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg: “We lieten in de eerste helft goed spel zien. Ondanks dat de tegenstander meer balbezit had, waren we goed in de counter.” De snelle en ervaren Remco Petron maakte centraal op het midden een sterke indruk. In het dagelijks leven is hij F16-piloot en hij kan een belangrijke steunpilaar voor het team worden.

Boeiend tweede bedrijf
In de tweede helft zag het publiek een boeiend duel. “Het is jammer dat we kort voor tijd nog achter kwamen”, vertelt van Bunderen. “Over de gehele wedstrijd ben ik tevreden. De laatste twintig minuten was de gemiddelde leeftijd van de jongens in het veld twintig jaar. Thijs Broersma kon hen als routinier goed steunen en ook doelman Robert Schoen maakte een goede indruk.”

Komende zaterdag gaat CV Wieringermeer op bezoek bij SVIJ in IJmuiden. “Dat is ook een interessante tegenstander, die thuis goede resultaten boekt. Onze doelstelling is in ieder geval om bovenin goed mee te draaien. Ons spel kan alleen maar groeien. Het is nu voor veel jongens nog even wennen in de hoofdmacht.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button