Politiek

Helders raadslid Rogier Bruin op concept-kandidatenlijst VVD

Adverentie

Den Helder – Het lijkt op voorhand niet direct een verkiesbare plek, maar toch… Rogier Bruin, op dit moment namens de VVD raadslid in Den Helder, staat op de concept-kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van november. Plek 70 vergt echter wel heel wat voorkeurstemmen.

De VVD heeft de lijst woensdag bekendgemaakt. De top 10 telt zeven vrouwen en de lijst wordt aangevoerd door Dilan Yesilgöz-Zegerius. Op 2 staat Sophie Hermans en plek 3 is voor Bente Becker. De conceptlijst telt in totaal 80 namen en wordt afgesloten door Maarten van der Weijden. De leden van de VVD mogen tussen 14 en 20 september stemmen over de lijst, waardoor het mogelijk is dat personen op de definitieve lijst hoger of lager staan.

Via de website van de VVD kan van elke kandidaat een profiel worden ingezien. Dat van Bruin meldt het volgende: “Als gemeenteraadslid in Den Helder heb ik sinds 2010 onze partij vertegenwoordigd op lokaal niveau. En als onder andere secretaris van het regiobestuur van Noord-Holland heb ik me al vele jaren met hart en ziel ingezet voor onze partijorganisatie. Deze gecombineerde ervaring wil ik graag gebruiken om komende periode de VVD-fractie in de Tweede Kamer te versterken.”

“Met mijn ervaring als volksvertegenwoordiger op lokaal niveau wil ik graag een bijdrage leveren aan een nieuwe bestuurscultuur in de landelijke politiek. Daarnaast ben ik 27 jaar militair bij de Koninklijke Marine. De grootste partij in de Tweede Kamer, die van oudsher staat voor veiligheid en verdediging van de internationale rechtsorde, hoort iemand in de gelederen te hebben die militair is geweest en die onze krijgsmacht goed kent. Ik wil er aan bijdragen dat de hernieuwde aandacht voor Defensie en onze krijgsmacht structureel gaat zijn.”

Gezien zijn plek op de lijst en de huidige peilingen lijkt de kans klein, maar in theorie is het dus mogelijk dat Den Helder na de komende verkiezingen naast Harmen Krul (CDA, nr. 5) nog een vertegenwoordiger in Den Haag heeft.

Vereerd
“Ik voel me vereerd dat mijn partij mij op de kandidatenlijst wil zetten voor de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer”, reageert Bruin. “Ik heb me beschikbaar gesteld omdat ik vond dat de VVD weer iemand met een militaire achtergrond op de lijst zou moeten hebben. Dat was afgelopen periode helaas niet het geval. Daarnaast vind ik dat de Kop van Noord-Holland al heel lang slecht vertegenwoordigd is op de VVD-lijsten voor landelijke en provinciale verkiezingen. Na meerdere periodes gemeenteraadslid te zijn geweest en zo de nodige politieke ervaring te hebben opgedaan, vond ik dat ik daarom mijn verantwoordelijkheid moest nemen om onze regio een stem te geven in de VVD.”

“Ik wist wel dat een verkiesbare plek er niet in zat en verwachtte dat ik ergens in “het rechterrijtje” zou komen. Gelet op de grote hoeveelheid afvallers en het feit dat maar liefst een kwart van de VVD-kandidaten woonachtig is in Noord-Holland, ben ik dan ook al lang blij dat ik überhaupt op de lijst ben gekomen. Ook al zal ik sowieso niet in de Kamer komen, als kandidaat-Kamerlid hoop ik toch ook wel het nodige te kunnen betekenen voor onze regio, en dus ook Den Helder, binnen onze partij.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

3 reacties

  1. De nieuwe bestuurscultuur van Rogier wordt, zo ik vermoed, beschreven in het verhaal van de actie van Bruin tegen Vermooten toen deze laatste zijn raadsbijdrage wilde storten op ik meen het Schuthok. Ik adviseer voor de volledigheid dit verhaal van beide zeiden te horen.

  2. Rogier Bruin is het braafste jongetje van de klas; een vervelend strebertje, zogezegd…. Het zou me niet verbazen als hij direct na openbaarmaking de conceptlijst van de VVD naar regio Noordkop heeft doorgestuurd met het dwingende verzoek om aandacht te besteden aan het feit dat hij op een (onverkiesbare) plaats is beland…..

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: