Educatief cadeau tijdens Nationale Recycleweek

Tijdens de Nationale Recycleweek, 14 tot 21 oktober, krijgt iedereen die minimaal drie oude lampen inlevert op de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle kaartspel (op=op). Hierin komen op educatieve wijze alle inleverpunten waar consumenten elektrische apparaten, verlichting en armaturen feitelijk moeten inleveren aan bod.

De Nationale Recycleweek brengt gedurende 1 week in oktober noodzaak van gescheiden inzameling van e-waste extra bij de inwoners van de gemeente onder de aandacht. De speciale campagneweek wordt georganiseerd door Heel Holland Recyclet, een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten, retail-organisaties, producenten en organisaties zoals Wecycle die de feitelijke inzameling en recycling van e-waste verzorgt.

Optimale recycling
Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijke inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen ze voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed.

In 2018 hebben ze 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Mobiele versie afsluiten