Sport

Tonegido komt net te kort in Emmen

Advertentie:

Tonegido moest het zondagmiddag 6 oktober opnemen tegen E&O uit Emmen. E&O speelde vorig seizoen nog 1e divisie maar na puntenaftrek degradeerde de ploeg naar een niveau lager.

De Wieringers moesten dus flink aan de bak om een goed resultaat mee naar huis te nemen. De eerste 5 minuten leek dat er niet van te komen. Gemakkelijk liepen de Emmenaren uit naar een 5-1 voorsprong. Zoals Tonegido al eerder liet zien kwamen ze terug in de wedstrijd en er ontstond een boeiend gevecht waarbij de ploegen elkaar geen duimbreed toegaven.

Na dertig minuten spelen werd er gerust met minimaal verschil, 14-13 in het voordeel van E&O. Na rust namen de groenhemden, nu spelend in de oranje uitkleur de leiding 16-17. Maar het door blessures en absentie van spelers geteisterde team, kon niet heel lang van de voorsprong genieten. Doordat de tegenstander 6 wissels had tegen de 2 inclusief reserve keeper van Tonegido brak het verzet van de Wieringers.

Felle tegenstand
Tot 21-21 konden de mannen bij blijven daarna maakte E&O het verschil. Ondanks felle tegenstand moesten de heren genoegen nemen met een 32-26 verlies. Gezien deze feiten is de uitslag enigszins geflatteerd, maar wel terecht te noemen. Tegen een ploeg met veel oud eerste spelers die het niveau van de eredivisie hebben, is het geen schande om te verliezen en moeten de goede dingen mee worden genomen naar de volgende wedstrijd.

Volgende week zaterdag word de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Hercules uit den Haag. Aanvang is om 19.30 uur in de handbalarena aan de Belterlaan in Hippolytushoef.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button