Workshop met vis in de hoofdrol

Te weten komen hoe gezond vis nu eigenlijk is, meer leren over de soorten die er zijn en daarna lekker aan tafel om te genieten van een 3-gangenmenul. Zaterdag 12 oktober kan iedereen aanschuiven bij Mieke’s Eten en Drinken. Daar verzorgt gewichtsconsulent Hanke Prijs een workshop met vis in de hoofdrol. Ze zocht daarvoor de samenwerking met visserman Cees Meeldijk en chef-kok Ed Bontekoning.

“Heel veel mensen weten nog niet wat de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten zijn. Samen met Cees wil ik dat uitleggen. Cees weet als visserman meer te vertellen over de visstand, de soorten die er zijn en technieken om ze schoon te maken, ik ga meer op de gezondheid in. En Ed legt uit waarom hij bepaalde bereidingen gekozen heeft”, licht Hanke Prijs toe.

De deelnemers hoeven niet te rekenen op een lezing, maar van hen wordt een actieve ‘meedenk’-mentaliteit verwacht. “We hebben dat vorig jaar gedaan met een kerstmenu. Dat werkte ontzettend leuk en motiverend. Ik legde ze een traditioneel kerstmenu voor en vroeg suggesties aan te dragen om dit te verbeteren. Daar kwamen zulke verrassende antwoorden uit. Zo leerde iedereen een beetje van mij en van Ed, maar ook van elkaar. Dat is nu weer het idee.”

Smakelijke workshop
Terwijl de deelnemers met elkaar in conclaaf gaan over gezonde alternatieven en luisteren naar het verhaal van Cees Meeldijk is Ed Bontekoning druk in de weer in zijn keuken. Hij verzorgt drie gangen met vis. Een voorgerecht, een soep en een hoofdgerecht. Daarna licht hij toe wat hij vervangen heeft. “Dus het wordt ook vooral een hele smakelijke workshop. Gezond uit eten met leermoment”, aldus de gewichtsconsulent. “Dat is toch een prachtige combinatie. En daarna krijgt iedereen de recepten per mail gestuurd. Kunnen ze thuis kijken of ze de chef kunnen evenaren of overtroeven.”

De workshop is zaterdag 12 oktober in restaurant Mieke’s Eten en Drinken, Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef. Kosten 32,50 euro inclusief koffie, thee en 3-gangenmenu (exclusief drankjes). Aanmelden is noodzakelijk en kan via mail (info@hankeprijs.nl) of telefonisch: 06-12951964.

Mobiele versie afsluiten