Den HelderPolitiek

Implementatie wijkteams loopt vertraging op

Den Helder – Wethouder Tjitske Biersteker (o.a. sociale wijkteams) meldt dat de implementatie van het wijkgericht werken door de coronapandemie vertraging heeft opgelopen. “Corona is heel erg van invloed om fysiek aanwezig te kunnen zijn in wijksteunpunten. Wat wel gedaan kan worden in dit coronatijdperk, zoals buurten en teams verkennen en overleg met de medewerkers van de buurthuizen waar je een team fysiek wil installeren, wordt gedaan.”

De wethouder meldt dat de gemeente voordat corona haar intrede deed op schema lag. “We waren goed op dreef maar dat red je nu gewoonweg niet. We gaan zo ver als we kunnen en eigenlijk hoop je dat op een gegeven moment alles tegelijkertijd geopend kan worden, al vraagt dat nogal wat.”

De raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling zal in één van de volgende vergaderingen uitgebreid worden geïnformeerd over het wijkgericht werken en de implementatie van de sociale wijkteams. “Ik zal u dan bijpraten over het wijkgericht werken en de implementatie van de wijkteams is daar een onderdeel van, maar het is afhankelijk van het verdere verloop van corona”, aldus wethouder Biersteker.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button