Hollands Kroon

Gemeentehuis Hollands Kroon kleurt blauw en roze tijdens Baby Loss Awareness Week

Anna Paulowna – In de week van 9 tot 15 oktober wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor babysterfte en worden overleden baby’s herdacht. Om de ouders te steunen en hun kindjes te herdenken, kleurt het gemeentehuis in Anna Paulowna in deze week afwisselend roze en blauw. Ook hijst wethouder Mary van Gent een speciale vlag bij het gemeentehuis.

Iedere dag overlijden er in Nederland 3 tot 4 baby’s tussen zwangerschap en geboorte. Daarnaast verliezen meer dan 20.000 ouders in Nederland een kindje in de vroegere termijn van de zwangerschap. Het landelijke steunpunt NOVA zorgt er met verschillende activiteiten voor dat het bewustzijn voor babyverlies wordt vergroot. Ook in Hollands Kroon wonen ouders die met babyverlies te maken hebben gehad.

Het is mogelijk om een verloren kindje te registreren bij de gemeente. Dit kan ook met terugwerkende kracht. Ouders die dit willen, kunnen dit digitaal bij de gemeente aangeven. Persoonlijk contact hierover is ook mogelijk. Via het wijkteam kunnen ouders hulp krijgen bij het verwerken van het verlies. Niet alleen als het pasgeleden is, maar ook van lang geleden. Hiervoor is ook een landelijk steunpunt, genaamd NOVA. Meer informatie over dit steunpunt staat op www.steunpuntnova.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button