Hollands KroonJeugdPolitiek

Leerlingen Wiringherlant snuffelen aan lokale politiek

Advertentie:

Hollands Kroon – Hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe in zo’n groot gemeentehuis? Wat doet een ambtenaar en hoe ziet de dag van een wethouder eruit? De gemeenteraad, heeft die veel invloed en op welk vlak dan? Allemaal vragen waar kinderen en jongeren volgende week antwoord op krijgen. Tijdens de HK Jongerenweek, die van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober duurt.

Suzanne Bakker van de gemeente Hollands Kroon licht toe: “De gemeente en de gemeenteraad willen jongeren meer betrekken bij de lokale overheid en lokale politiek. Daarom hebben we een werkgroep HK Jongeren opgericht. Die kreeg als opdracht iets te bedenken waarmee je jongeren meer betrekt.”

Gastlessen in Anna Paulowna
Daaruit volgde de HK Jongerenweek en zo kwam de werkgroep bij RSG Wiringherlant terecht. Agnes Kreuger is afdelingsleider havo/atheneum: “Wiringherlant staat midden in de samenleving en bereidt leerlingen voor op de wereld van nu en morgen. Al onze brugklassen en tweede klassen havo en atheneum krijgen gastlessen en workshops op dinsdag 12 oktober. De andere leerjaren hebben hun programma op woensdag, donderdag en vrijdag in Anna Paulowna.”

De leerlingen gaan in kleine groepen naar het gemeentehuis. Dinsdag staat vooral in het teken van de ideale wijk en wat de gemeente daaraan doet. Woensdag kent een programma rond het thema werken. Wat voor werk kun je doen bij de gemeente? Deze vraag staat dan centraal. Donderdag gaat het vooral over de participatiemaatschappij en vrijdag staat politiek op de agenda. Dan spelen de jongeren het raadsspel en moeten ze zien te ontsnappen uit een escaperoom.

Naast de middelbare school in Wieringerwerf krijgen ook negen basisscholen in Hollands Kroon een gastles over de lokale politiek. Die wordt echter op de scholen zelf gegeven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button