Noord-Holland

Nieuwe cursussen Regionaal Archief

Leren over familiegeschiedenis en oud schrift

Advertentie:

Alkmaar – Het Regionaal Archief in Alkmaar start dit najaar een nieuwe reeks cursussen. Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie worden de cursisten weer ontvangen in het gebouw aan de Bergerweg 1. De cursussen zijn er voor iedereen die wil leren onderzoek te doen in het archief – naar de familiegeschiedenis bijvoorbeeld – of die oude archiefstukken wil leren lezen. De eerste cursusmiddag is op 20 oktober.

De maandelijkse gratis middag “Introductie in de wereld van archieven” biedt een mooie eerste kennismaking met het Regionaal Archief en het zoeken in archieven – naar familie, naar een huis of woning, of naar een onderwerp uit de regionale geschiedenis.

Het pand van het Regionaal Archief aan de Bergerweg in Alkmaar. Foto Regionaal Archief Alkmaar.
Wie wil beginnen met het uitzoeken van zijn stamboom kan terecht bij de cursus “Voorouders gezocht!”. Tijdens deze cursus leren deelnemers stap voor stap aan de slag te gaan met hun familiegeschiedenis, met ter afsluiting een kijkje in de depots van het Regionaal Archief. Het lezen van handgeschreven oude documenten kan bij archiefonderzoek best lastig zijn. Daarom biedt het Regionaal Archief ook twee cursussen “Lezen van oud schrift”, voor beginners en voor gevorderden.

Meer informatie over de cursussen, de data en eventuele kosten is te vinden op regionaalarchief.nl/cursussen. Vooraf aanmelden voor een cursus is noodzakelijk; dat kan per e-mail (info@archiefalkmaar.nl) of telefonisch (072-8508200).

Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archieven van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button