Sport

Jubilaris Kenny Gerssen speelt 250e wedstrijd voor FC Den Helder

Den Helder – Het was zondag vooraf feest bij FC Den Helder – Spirit ‘30 in de derde klasse. Kenny Gerssen werd namelijk in het zonnetje gezet vanwege zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van FC Den Helder. Deze mijlpaal heeft hij al op 27-jarige leeftijd bereikt.

Gerssen maakte zijn debuut al toen hij zestien jaar was. Zonder de coronajaren had hij nu al de 300 wedstrijden aangetikt. Het bestuur bedankt hem: “Kenny bedankt en gefeliciteerd, we zijn trots op je.”

De wedstrijd verliep minder voorspoedig voor FC Den Helder. De thuisploeg kreeg in de openingsfase enkele goede kansen, maar tot scoren kwam Den Helder nog niet. Door de snelle Kenny van Westen pakte Spirit ’30 de voorsprong. Vlak voor rust kon diezelfde speler wederom scoren, en na enkele minuten in het tweede bedrijf besliste hij het duel voortijdig: 0-3.