Cultuur/NatuurDen Helder

Bruinvis aangespoeld in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Er is donderdag een levende bruinvis aangespoeld op het strand van Den Helder. Dat meldt Stichting SOS Dolfijn. Het dier is voordat het reddingsteam ter plaatse kon zijn alweer de zee in gezwommen, maar de stichting houdt er rekening mee dat de bruinvis opnieuw aanspoelt.

“Een bruinvis op het strand is altijd een dier in nood”, aldus SOS Dolfijn. De organisatie kreeg donderdag rond het middaguur melding van het aangespoelde dier. Daarom vertrok er direct een team met de dolfijnambulance richting het Helderse strand. Omstanders monitorde de bruinvis, maar met het opkomende water verdween het dier weer de zee in en uit het zicht.

Het reddingsteam heeft, samen met een medewerker van de Stichting Strandexploitatie Noordkop, in het gebied langere tijd uitgekeken maar het dier niet teruggevonden. Volgens SOS Dolfijn bestaat er de kans dat de bruinvis opnieuw aanspoelt. Op foto’s is namelijk te zien dat het dier iets vermagerd is. Dat kan duiden op gezondheidsproblemen. De harde wind maakt de kans groter dat er dieren aanspoelen. Het opvangcentrum van SOS Dolfijn blijft alert en staat klaar om ze op te vangen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button