Den Helder

Eerste Helders Gitaar Festival in De Kampanje

Samenwerking tussen theater, Triade en Jazzstichting Nieuw & Diep

Den Helder – Theater De Kampanje organiseert in samenwerking met Triade en Jazzstichting Nieuw & Diep het eerste Helderse Gitaar Festival. Een uniek festival voor gitaarliefhebbers en gitaar geïnteresseerden. Voor iedereen die de gitaar wil leren kennen en iedereen die dit instrument al kent, maar zich wil laten inspireren door workshops te volgen, podiumervaring op te doen of te luisteren naar fantastische gitaristen.

Er zijn in Den Helder veel gitaarliefhebbers. Dat zie je aan het aantal leerlingen dat lessen volgt bij de diverse muziekscholen, maar je ziet het ook aan het aantal amateurbandjes dat Den Helder rijk is. Alleen een gitaarfestival dat had Den Helder nog niet. Iedereen, jong of ouder, die gitaar speelt en/of er graag naar luistert, kan meedoen. Het gaat om leren, enthousiasmeren, samenspelen, het plezier van het gitaarspelen en genieten van professionals.

Workshops
Het festival start met workshops en masterclasses waaraan je gratis kunt meedoen. Voor kinderen die nog geen gitaar spelen of net begonnen zijn, is er een speciaal programma. Daarnaast is er een open podium voor (semi) amateurs. Iedereen die gitaar speelt kan hieraan deelnemen (let op: het aantal plaatsen is beperkt; vooraf aanmelden verplicht). In het onderdeel ‘Samen’ wordt een bekend gitaarnummer samen gespeeld. Verder wordt er een groot gitaarorkest georganiseerd. Het festival wordt afgesloten met optredens van Ed Struijlaart en Gumbo Kings.

Het festival vindt plaats op 29 oktober en is gratis toegankelijk, alleen voor de twee eindconcerten wordt € 15,- entree gevraagd. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de websites van Triade en Theater De Kampanje: www.kampanje.nl en www.triade-denhelder.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button