Hollands KroonJeugd

Junior Energiecoaches van start in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Ruim tachtig kinderen uit Hollands Kroon starten op vrijdag 7 oktober als Junior Energiecoach. De jonge deelnemers, van tussen de zeven en twaalf jaar, ontdekken in vijf weken tijd op een speelse manier hoe ze energie kunnen besparen.

Junior Energiecoach is uiteindelijk een spel voor het hele gezin. Samen met ‘Varkentje Rund’ worden er vele spelletjes, puzzels en proefjes gedaan. Van lampenjacht tot stekkerexpeditie. In totaal gaan 28 gezinnen en twee schoolklassen de uitdaging aan. Team Famtastic, een oud deelnemer, vertelt over het spel: “Bedankt voor de leuke momenten die jullie ons gezin bezorgen. We leren niet alleen over energie besparen maar ook hoe leuk het is als gezin om de opdrachten te doen, spelletjes te spelen en te lachen.”

De gemeente gaat de deelnemers de komende vijf weken volgen. De leukste verhalen, tekeningen en foto’s worden gedeeld via de gemeentelijke website. Na afloop van het spel worden de deelnemers in het zonnetje gezet en ontvangen zij een diploma. De gemeente wenst alle deelnemers veel succes en speelplezier. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Junior Energiecoach.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button