Uitgaan

Marcel Worms treedt op in de Keesschuur

Advertentie:

Anna Paulowna – Marcel Worms verzorgt zondag 23 oktober een pianoconcert in de Keesschuur in Anna Paulowna. Deze meesterpianist, die al op vele internationale podia heeft gestaan, heeft de Keesschuur benaderd voor een concert met het eerste boek van Bachs Wohltemporierte Klavier.

Dit jaar is het precies 300 jaar geleden dat Bach dit meesterwerk voltooide. Vierentwintig Preludes en Fuga’s, goed voor een kleine twee uur muziek. Worms heeft dit programma al vaak uitgevoerd en heeft het ook op dubbel-cd opgenomen. Binnenkort gaat een zesdelige Podcast online over dat Wohltemporierte Klavier, die hij samen met Lex Bohlmeijer voor radio 4 maakte.

Bachs Wohltemporierte Klavier is al zeker twee eeuwen onderdeel van de canon van de Westerse muziek. Niet eerder schreef een componist een cyclus met stukken in alle vierentwintig toonsoorten, elk met een eigen karakter en getuigend van de vormbeheersing, fantasie, de levensvreugde en de wijsheid van zijn maker. Toch is een complete uitvoering van het eerste boek van dit meesterwerk een vrij zeldzame gebeurtenis. Pianist Marcel Worms neemt de luisteraars mee op zijn reis door Bachs Preludes en Fuga’s. In zijn recente boek “Het welgetemperd gemoed” beschrijft filosoof Jos Kessels het rijke emotionele spectrum van Bachs Wohltemporierte Klavier en de impliciete levenslessen die Bach in petto heeft. Ook voor Marcel Worms is Bachs cyclus niet alleen een muzikaal meesterwerk, maar tevens een spiegel van de ziel.

Marcel zal een inleiding geven van 13:15 – 13:45 uur. Aanvang van het concert is om 14:00 uur in de Keesschuur Middenweg 9b. Bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk te parkeren bij de begraafplaats op vijf minuten loopafstand. De entree is 10,00 euro. Reserveren doolaard@hetnet.nl of 0223 621610.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button