Den Helder

Uitbreiding parkeerplaats Schooten Plaza start medio oktober

Den Helder – De geplande uitbreiding van de parkeerplaats aan de Heiligharn bij Schooten Plaza start binnenkort. Medio oktober zal aannemer Bijpost beginnen met het straatwerk. Ook het openbaar groen gaat op de schop. Wanneer dat zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Een schets van de toekomstige situatie (Gemeente Den Helder).

De gemeenteraad besloot afgelopen maart over de uitbreiding van de parkeerplaatsen. De vraag hiervoor kwam van de ondernemers uit het winkelcentrum. Er was binnen de politiek nog enige discussie over de noodzaak voor extra plekken. Zo zou het onderzoek waarmee werd aangetoond dat er een parkeertekort was gedateerd zijn. Uiteindelijk besloot een grote meerderheid het verzoek van de winkeliers te honoreren.

De gemeente laat in een brief aan de bewoners weten dat de uitstraling van de bestrating niet verandert. Door een herindeling van het terrein kunnen er twintig extra plekken gerealiseerd worden, zonder dat er veel ruimte voor bijvoorbeeld openbaar groen verloren gaat. De investering van de gemeente bedraagt in totaal ongeveer een half miljoen euro. Daarmee wordt op termijn ook een vergroening van het gebied gerealiseerd. Daarnaast is er geld en ruimte voor veertien extra haakse parkeervakken verderop in de straat.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button