Den HelderJeugd

Vervolg op glasbakkenproject Nieuw Den Helder; tekenwedstrijd voor kinderen

Den Helder – Het glasbakkenproject uit Nieuw Den Helder krijgt deze herfst een vervolg. De bakken zijn inmiddels ernstig verroest en worden vervangen door kubussen, die worden voorzien van kindertekeningen. Kinderen die een ontwerp indienen krijgen hoe dan ook een cadeautje en de zeven mooiste tekeningen komen op de ribben van de kubussen.

Ingrid D’Hamecourt nam jaren geleden het initiatief voor het project en ook nu is ze weer de drijvende kracht achter de noodzakelijke vernieuwing. De bakken op de hoek van de Seringenlaan met de Jan Verfailleweg worden vervangen. Ze worden door Kiljan gemaakt van gegalvaniseerd staal en voorzien van watervaste houten platen waarop de tekeningen worden geschilderd.

Alle kinderen in Den Helder kunnen meedoen door een tekening in te leveren bij de Experience Store in de Spoorstraat (tegenover McDonald’s) of in het bezoekerscentrum van de Helderse Vallei. Vergeet daarbij niet naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te vermelden. Inleveren kan tot en met 31 oktober, waarna begin november zeven winnaars bekend worden gemaakt. Zij mogen vervolgens zelf, onder begeleiding van een lokale kunstenaar, hun ontwerp op een van de kubusribben (1,5 x 1,5 meter) schilderen. Het thema van de wedstrijd is: “de mooie natuur in en om Den Helder”.

Het project wordt gefinancierd door het Woonconvenant, een samenwerking tussen de gemeente Den Helder en Woningstichting. Begin 2023, in de laatste week van de kerstvakantie, worden de kubussen met de tekeningen onthuld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button