Sport

Jonge handbalsters op de judomat

Adverentie

Julianadorp – De laatste training voordat de meiden van Handbalvereniging JHC Julianadorp D3 aan het zaalseizoen beginnen, werd vrijdag 6 oktober een opmerkelijke; de jeugdige handbalsters werden ontvangen in Budocentrum Julianadorp voor een introductieles judo.

Judotrainer Marcel Cornelisse had na overleg met de coaches van JHC D3 een aantal oefeningen uitgedacht. Bekende oefeningen uit de judosport waar de eerstejaars D-junioren (10- en 11-jarigen) bij hun eigen sport van kunnen profiteren. Maar uiteraard werd de les eerst gestart met de ‘Zazen’; Japans voor ‘zittende aandacht’, wat betekent goed gaan zitten om te groeten en rustig te concentreren. Vanaf dat moment waren alle ogen en oren van de meiden volledig gericht op de les.

In de training werd ruim tijd besteed aan het vallen, essentieel in de judosport. Valtechniek was voor alle meiden iets geheel nieuws, maar erg bruikbaar in het snelle handbalspel waar vallen door het duwen en trekken regelmatig voortkomt. En over trekken gesproken, ook zonder judopakken zijn genoeg mogelijkheden om je al duwend en trekkend te verdedigen. Onder toeziend oog van de coaches en meegekomen ouders, werden de meiden hierbij hoe langer hoe fanatieker.

Tot slot werd de conditie en lenigheid van de meiden op de proef gesteld. Beiden bleek gelukkig ruimschoots in orde te zijn bij de jonge sportsters. Nu maar hopen of de opgedane vaardigheden ook de komende wedstrijd van pas komen, al mogen de haak- en heupworp vanzelfsprekend niet worden uitgevoerd in het handbal.

Al met al een ontzettend leuke en leerzame les. En mooi natuurlijk dat twee totaal verschillende sporten elkaar op deze manier weten te vinden en gecombineerd kunnen worden. Een samenwerking die hoogstwaarschijnlijk wordt vervolgd. De meiden van JHC willen Marcel bedanken voor de les en Budocentrum voor de gastvrijheid.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button