Den HelderVideo

Video: Mensen met beperking stralen op voormiddag Helders MeeZing Festival

Adverentie

Den Helder – Voordat de zaal volstond met zingende mensen, was er in het middagprogramma van het Helders MeeZing Festival ruimte voor mensen met een beperking. Het Awareness evenement is speciaal voor hun georganiseerd. Zo konden ze uit volle borst meezingen met hun favoriete nummers.

De sporthal aan de Sporthal staat zaterdagavond vol met zingende mensen, maar het feest barstte in de middag al los. Tientallen enthousiaste mensen met een beperking zongen luidkeels mee met nummers van Jan Smit en Mart Hoogkamer. De organisatie komt bij Ronald Sai-A-Tjin vandaan in samenwerking met de gemeente en de Woningstichting. “Als deze mensen een avondje uit willen, dat wil je niet weten wat er allemaal aan te pas moet komen”, aldus Sai-A-Tjin. Er zijn zoveel problemen zoals vervoer, invalide toiletten en de drempels voor de rolstoelen. Daarom vindt de organisator het belangrijk dat er aandacht is voor deze mensen om zonder problemen een leuke dag te bezorgen.

Er was een speciaal programma voorbereid voor de mensen met RadioNL, Blitz! en Jeffrey Heesen, garantie voor een grote polonaise. De Rabobank gaf een cheque van €5000,- ter ondersteuning van het evenement. “Dat geld hebben we allang uitgegeven. Als we dit willen organiseren moet er veel geld bij. We doen ieder jaar ons best om mensen zo ver te krijgen om met ons mee te doen”, aldus Sai-A-Tjin. Hij deed nog een oproep aan alle ondernemers in Den Helder: “Doe met ons mee, we geven het allemaal uit aan deze mensen: petjes, chips, een patatje en wat te drinken. Ze mogen het hier allemaal gratis halen.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button