Hollands Kroon

Geld voor uitvaart Marcin is binnen

De 11.000 zloty (ruim 2.500 euro) die nodig is om de overleden Poolse Marcin Dmytryszyn (26) naar zijn thuisland te halen en daar te kunnen begraven, is binnen. De vrienden van Marcin zetten eerder deze week een inzamelingsactie op voor zijn familie, omdat die zelf niet genoeg geld had om hem terug naar Polen te laten vliegen.

Op 22 oktober werd Marcin dood gevonden bij de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf, na maanden vermist te zijn. De doodsoorzaak is nog steeds onduidelijk.

Zijn Poolse familie wil hem in zijn thuisland begraven. Daarvoor is de 11.000 zloty (ruim 2.500 euro) nodig. “We willen zijn lichaam naar huis terugbrengen, waar hij met waardigheid zal worden begraven”, zo legde zijn moeder Danuta Dmytryszyn eerder uit.  Omdat de nabestaanden zelf niet genoeg geld hebben, werd een inzamelingsactie opgezet.

Inmiddels is het volledige bedrag binnengehaald en kan Marcin naar Polen worden gebracht.

Bron: Mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. toch nog een redelijk goed bericht op een heel slecht bericht voor deze familie.

Back to top button
%d bloggers liken dit: