Den Helder

Inwoners Den Helder en Julianadorp in prefinale Ouderen Songfestival

Advertentie:

Twee inwoners van Den Helder zijn doorgedrongen tot de prefinale van het Ouderen Songfestival. Zondagmiddag 10 november (aanvang 14.00 uur) vindt die plaats in het Posthuis Theater Heerenveen. Het is alweer de 28e editie van het Ouderen Songfestival.

Vijftien kandidaten van 55 en ouder die begeleid door het OSF Combo, onder leiding van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijkeen gooi doen naar de felbegeerde finaleplaats in het Amsterdamse DeLaMar Theater op 7 december.

De Kop van Noord-Holland wordt in het Posthuis Theater Heerenveen sterk vertegenwoordigd door Lia van Hees uit Den Helder en Liesbeth Dobbe uit Julianadorp. Eerstgenoemde stond op 6 oktober in een voorronde in Amsterdam, Dobbe op 9 oktober in een voorronde in het Friese Burgum. Van Hees met een grote voorliefde voor het jazz-repertoire, bracht Too young for the blues. “Ik heb dit nummer op een CD van Ella Fitzgerald staan, en daar word ik vrolijk van”, aldus Van Hees over haar keuze voor dit specifieke nummer.

Dobbe, fervent vertolker van het Franstalige repertoire, zong Vous permettez monsieur. “Het was een dikke hit in 1964, stond 10 weken op nummer 1. In ons gezin, mét 11 kinderen was Salvador Adamo heel geliefd. De tv moest altijd harder als hij kwam. Het is een “mannenlied”, dus ik sta als man met pinkelhoutje en bretels op het podium.”

DeLaMar
Lukt het de dames ook in de prefinale de jury te overtuigen, dan mogen ze zaterdagmiddag 7 december in Amsterdam nogmaals hun lied vertolken. Op het podium van de Mary Dresselhuys zaal van het DeLaMar Theater zullen zij dan net als veertien andere finalisten een verwoede poging doen de vakjuryprijs in handen te krijgen. Alle finalisten worden in de finale begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest eveneens onder leiding van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. De presentatie van de Grande Finale van de 28 editie van het Ouderen Songfestival is in handen van Dolly Bellefleur.

Programma en meer informatie: www.ouderensongfestival.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button