Uitgaan

Kerstconcert in het Witte Kerkje Wieringerwaard

Adverentie

De kersttijd komt eraan. Iedereen beleeft die op z’n eigen wijze. Fonte di Musica geeft een kerstconcert met muziek uit een veelkleurig palet. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne versie, als ook minder bekende muzikale pareltjes.

De geboorte van het Christuskind staat centraal. Letterlijk, want het Grote Wonder, oftewel ‘Magnum Mysterium’ is, net als het kerstconcert van 2018, ook nu de basis van dit kerstconcert. De enthousiaste reacties vorig jaar waren voor een drietal concertlocaties reden om Fonte di Musica uit te nodigen voor een reprise in 2019. Hierbij zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. In plaats van vier zullen er nu drie ‘O Magnum Mysterium’s’ klinken (die van Clemens non papa, Antognini en Lauridsen) en zijn er nieuwe stukken toegevoegd. Zoals het ‘Ave generosa’ van Ola Gjeilo en ‘Puer natus in Bethlehem’ van Samuel Scheidt.

Jetse Bremer heeft enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan worden ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’ uitgevoerd. Ook van recente datum is ‘I wonder as I wander’ van John Rutter. Verder komen zowel Engelse Christmas carols als Duitse werken van Schütz en Bach aan bod, maar ook een traditioneel Zweeds kerstlied en een lief ‘Twinkle, little star’. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt. Meer informatie is te vinden op de website: www.fontedimusIca.nl

Publieksprijs
Fonte di Musica, dit Noord-Hollands dubbelkwartet, bestaat sinds 2016, maar ieder lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mochten zij al tijdens hun tweede optreden in 2017 de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst nemen. De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang, waardoor ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen. Fonte di Musica bestaat uit Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Belangstellenden zijn welkom op zondag 8 december 15.00 uur in het WITTE KERKJE Wieringerwaard, Noord Zijperweg 29.
Schaalcollecte na afloop. Reserveren: 0224-221284 of 0224-221412

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button